Fietsreizen.be

Dé wegwijzer voor jouw fietsvakantie

Wat is er zaliger dan plannen maken voor een nieuwe fietsvakantie? Die vakantieplannen vorm geven en concretiseren, neemt echter heel wat tijd en energie in beslag. Grinta!, het magazine voor de actieve fietser, wil het jou makkelijker maken. Op de website fietsreizen.be maken we je wegwijs in het ruime aanbod en de brede waaier aan fietsvakanties en al hun aanbieders, voor elk type fietser en fietsprofiel. Klik door, laat je inspireren en leg die reisplannen vast! 

Recent toegevoegde fietsreizen

 • 8 dagenvanaf €999,-

  van Kortrijk naar Parijs

  Fietsvakantie Frankrijk (Parijs)

  Deze bijzondere recreatieve fietsvakantie brengt ons in 6 dagen van Kortrijk naar de Franse hoofdstad Parijs. De route loopt langs hoofdzakelijk rustige landwegen. Onderweg genieten we van het landschap met uitgestrekte velden en prachtige bossen maar ook van de vele dorpjes en historische  stadjes. We fietsen aan een rustig tempo van 16km/u over heuvelachtige wegen door Noord-Frankrijk en Picardië. Als we eens een pittig klimmetje onder de wielen krijgen geschoven, wordt er boven steeds gewacht. Tijdens deze fietsvakantie is er ook een volgwagen. De begeleider volgt ons zoveel mogelijk en zorgt er ook voor dat op de middag een smakelijke picknick klaar staat

  ...

  Meer details...
 • 5 dagenvanaf €349,-

  Zuid-Holland

  Fietsvakantie Nederland (Zuid-Holland)

  Tijdens deze heerlijke fietsvakantie rijden we door een bijzonder rijk en gevarieerd landschap van polders en plassen. Je fietst door de bossen, tussen duinen en langs het strand. Onderweg passeren we oer-Hollandse dorpjes en zijn de windmolens nooit ver weg. De rijke geschiedenis van Zuid-Holland snuiven we op in steden als Den Haag, Delft en Zoetermeer. Nederland, dat is altijd weer genieten! We logeren tijdens deze midweek in het uitstekende NH-hotel in Zoetermeer.

  ...

  Meer details...
 • 3 dagenvanaf €239,-

  De Westhoek

  Fietsvakantie België (Westhoek)

  Bachten de Kupe is het deel van de Westhoek dat zich achter de IJzer bevindt. De open ruimte in de Westhoek en de gezonde lucht van de Noordzee vlakbij schenken je de nodige rust en stilte tijdens dit fijn fietsweekend. Natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken tijdens de fietstochten langs de IJzer. Maar ook de Groote Oorlog is in deze regio nooit ver weg. Talrijke monumenten, begraafplaatsen en loopgraven herinneren je aan de gruwel. Je logeert in de kasteelhoeve Viconia, op een boogscheut van de middeleeuwse boterstad Diksmuide. De tweepersoonskamers zijn ruim, de eenpersoonskamers zijn iets kleiner maar de toeslag is ook minimaal. De keuken serveert (h)eerlijke gerechten met seizoens- en streekgebonden ingrediënten.

  ...

  Meer details...
 • 11 dagenvanaf €1599,-

  van Tienen naar Praag

  Fietsvakantie Tsjechië (Midden-Bohemen)

  De schoonheid van Praag is betoverend. Overal kan je sporen vinden van het rijke verleden want de stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gespaard. De oudste sporen gaan zelfs nog terug naar het Romeinse rijk. Praag is gelegen op een heuvelachtig terrein aan de beide oevers van de rivier Moldau, in het hart van Tsjechië. Deze sportieve fietsvakantie van Tienen naar Praag is bedoeld voor wielertoeristen die houden van een pittig parcours met stevig klimwerk en ook afstanden tot maximum 180km op een dag aankunnen aan een gemiddelde snelheid van 25km/u. We fietsen langs Duitse kuuroorden, de Bohemen en verborgen cultuurschatten. Een topvakantie voor de natuur- en cultuurliefhebber!

  ...

  Meer details...
 • 10 dagenvanaf €1499,-

  van Beieren naar Praag

  Fietsvakantie Tsjechië (Midden-Bohemen)

  Deze sportieve fietsvakantie start in Bad Kissingen, in het noorden van de Duitse deelstaat Beieren. In 8 dagen fietsen we dan naar Praag aan een gemiddelde snelheid van 20 tot 23km/u fietsen. De gouden stad Praag lokt jaarlijks talloze toeristen. Nergens anders vinden we zoveel romantiek en prachtige architectuur op zo'n kleine oppervlakte. De imposante burcht, Kafka’s Gouden Straatje, de gotische St.-Vituskathedraal, de prachtige Karelsbrug, … Het zijn slechts enkele pareltjes die Praag tot Unesco-werelderfgoed maakten.

  ...

  Meer details...