Fietsreizen.be

Dé wegwijzer voor jouw fietsvakantie

Wat is er zaliger dan plannen maken voor een nieuwe fietsvakantie? Die vakantieplannen vorm geven en concretiseren, neemt echter heel wat tijd en energie in beslag. Grinta!, het magazine voor de actieve fietser, wil het jou makkelijker maken. Op de website fietsreizen.be maken we je wegwijs in het ruime aanbod en de brede waaier aan fietsvakanties en al hun aanbieders, voor elk type fietser en fietsprofiel. Klik door, laat je inspireren en leg die reisplannen vast! 

Recent toegevoegde fietsreizen

 • 8 dagenvanaf €1099,-

  Isar Radweg

  Fietsvakantie Duitsland (Beieren)

  Tijdens deze fietsvakantie in het zuiden van Duitsland volgen we de indrukwekkende rivier de Isar. De rivier zoekt zich een weg vanuit Oostenrijk in het indrukwekkende bergmassief Karwendel naar Deggendorf waar het in de Donau uitmondt. Wij starten onze fietstocht aan de Duits/Oostenrijkse grens in het schilderachtige Mittenwald en rijden stroomafwaarts mee. Langs de indrukwekkende fjordachtige Sylvensteinstausee gaat het onder andere naar Lenggries. Bij Arzbach, een dorpje tussen Lenggries en Bad Tölz waart dan weer de geest van Egypte boven het kiezelstrand. We volgen verder de Isar naar München en bezoeken de Beierse hoofdstad. Onderweg genieten we volop van de natuurpracht en de vele plaatsjes die de typisch Opper-Beierse charme uitstralen. We slapen steeds in heerlijke drie- en viersterrenhotels.

  ...

  Meer details...
 • 5 dagenvanaf €449,-

  Drenthe

  Fietsvakantie Nederland (Drenthe)

  Met de uitgestrekte bos- en heidegebieden, vennen en duinen is Drenthe dé natuurprovincie van Nederland waar de natuur nooit ver weg is. We logeren in het gastvrije en pittoreske plaatsje Dwingeloo-Spier, een perfecte locatie voor een ontspannen verblijf in het gezellige en comfortabele Van der Valk hotel. Het is meteen de vertrekplaats voor ontspannende fietstochten door de nationale parken. Meer dan 1000 kilometer bewegwijzerde fietspaden voeren ons door dit unieke gebied. Drenthe is bovendien een rijk cultuurgebied met tal van archeologische plaatsen. We bezoeken ook Giethoorn, door Nederlanders “het Venetië van het Noorden” genoemd.

  ...

  Meer details...
 • 7 dagenvanaf €949,-

  Balatonmeer

  Fietsvakantie Hongarije (Midden-Hongarije)

  Hongarije heeft zich de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld tot een toeristisch vakantieland. Zeker Boedapest en het Balatonmeer zijn parels om te ontdekken. Tijdens deze fiets- en cultuurvakantie combineren we een bezoek aan de hoofdstad met 5 dagen fietsen aan het grootste meer van Midden-Europa (600km²). We rijden aan een heel rustig tempo waarbij de tochten 50 tot 70 km lang zijn. De parcours zijn overwegend vlak en soms licht glooiend. We genieten onderweg volop van de schitterende omgeving en stoppen heel regelmatig om een bezoekje te brengen aan een lokale markt, een wijnboer, het kasteel van Keszthely, … Een E-bike huren is mogelijk.

  ...

  Meer details...
 • 7 dagenvanaf €569,-

  Ijsselmeer

  Fietsvakantie Nederland (Flevoland)

  Almere ligt in de Flevopolder en is eigenlijk recent op zee gewonnen land. We fietsen 7 dagen langs schitterende natuurgebieden en heerlijke waterplassen. We passeren typische dorpjes en stadjes zoals Lelystad, Hilversum, … En als uitsmijter trekken we een ganse dag naar Amsterdam. Tijdens de Gouden Eeuw was Amsterdam een van de rijkste steden ter wereld maar daarna zakte de stad diep weg in de wereldranglijst om pas in de jaren 50 van vorige eeuw weer helemaal tot de toeristische top te gaan behoren. We logeren tijdens deze fietsweek in het luxueuze Van der Valk hotel waarbij we culinair verwend worden.

  ...

  Meer details...
 • 8 dagenvanaf €1199,-

  van Bolzano naar Venetië.

  Fietsvakantie Italië (Veneto)

  Deze fietsvakantie gaat van Bolzano naar Venetië. We starten in Zuid-Tirol en fietsen via het Gardameer naar Venetië, de meest romantische stad van Italië. Onderweg treffen we Werelderfgoedsteden als Verona, Padua en Vicenza. Deze fietsvakantie staat bol van emotie, natuur, cultuur en een vleugje Italiaanse sfeer. De dagtochten zijn 50 tot 75 km langsheen mooie fietswegen met af en toe een haalbaar klimmetje. Er is elke dag bagagetransport voorzien en de begeleider in de volgwagen zorgt voor een lekkere picknick onderweg. We logeren in aangename drie- en viersterrenhotels.

  ...

  Meer details...