van Beieren naar Praag

Fietsvakantie Tsjechië (Midden-Bohemen)

Dag 1: Met de autocar rijden we vanuit enkele centrale opstapplaatsen naar het kuuroord Bad Kissingen. Welkomstdrink. Diner en overnachting.
Dag 2: Bad Kissingen – Bad Staffelstein (95 km). Via Hofheim rijden we door het natuurpark Hassberge. Op het einde dalen we naar het stadje Staffelstein, een stadje in de omgeving van de Main, met een prachtig vakwerkhuis uit 1684.
Dag 3: Bad Staffelstein – Frantiskovy Lazne (130 km). We fietsen naar Tsjechië. Het is voortdurend klimmen en dalen. De natuur, de kleine dorpjes, de gastvrije mensen, … maken het tot een heerlijke rit. Aankomst in het kuuroord Frantiskovy Lazne.
Dag 4: Frantiskovy Lazne – Pilsen (109 km). We fietsen naar het bekende bierstadje Pilsen. Pilsener wordt sinds 1842 in de stad gebrouwen. Maar de stad heeft nog veel meer te bieden! Geen wonder dat het in 2015 culturele hoofdstad was.
Dag 5: Pilsen – Susice (78 km). We rijden door Zuid-Bohemen. De natuur is er prachtig en ongerept. We overnachten in Susize. 
Dag 6: Susize – Cesky Krumlov (100 km). Een korte overgangsrit in dalende lijn. Zo hebben we zeker nog tijd om de werelderfgoedstad Cesky Krumlov te bewonderen. Het stadje met een imponerende burcht ook wel eens ‘het Brugge van Tsjechië’ genoemd.
Dag 7: Cesky Krumlov – Telc (132 km). We zien het watersportparadijs Trebon met een bekend kasteel van de familie Roosenberg. Op het einde van de rit volgt de beklimming richting het historische filmstadje Telc. Het marktplein is het mooiste van het land.
Dag 8: Telc – Kutna Hora (130 km). Via landelijke wegen blijven we klimmen en dalen om nadien de afdaling te maken naar Kutna Hora, bekend om zijn zilvermijnen onder de stad.
Dag 9: Kutna Hora – Praag (110 km). Eerst fietsen we op nagenoeg vlakke wegen om dan nog een laatste beklimming te maken. Praag is onze beloning. En natuurlijk een Tsjechische pils.
Dag 10: Na het ontbijt bezoeken we de Gouden stad. Stadswandeling langs onder andere de Karelsbrug, de St Vituskathedraal, het Strahovklooster, … Transfer naar luchthaven. Avondvlucht naar Brussel.
  • GRATIS FIETSTRUI BIORACER of PAKKET 'SCHITTER OP JE FIETS'
  • Nederlandstalige fiets- en reisbegeleiding
  • Assistentie volgwagens
  • Ruime bevoorradingen en picknick tijdens fietsdagen
  • Bagage- en fietsentransport vanuit België
  • 10 dagenvanaf €1499,-
Meer info

of bel voor meer info naar
02 246 5 246