van Kortrijk naar Parijs

Fietsvakantie Frankrijk (Parijs)

Dag 1: We verzamelen in Kortrijk. Hier heeft ooit de beroemde Gulden Sporenslag plaatsgevonden. Voor ons is de Groeninghestad de vertrekplaats van onze fietsvakantie. We fietsen naar Saint-Amand-Les-Eaux. De route loopt een deel  langs de boorden van de Schelde. We bezoeken onder andere de bisschopsstad Doornik. Afstand: 57 km (vlak).

Dag 2: We fietsen door het natuurpark van de Scarpe en bezoeken  het nationaal mijnmuseum in Lewarde om van daar door te steken naar Cambrai (of Kamerijk in het Nederlands). Afstand: 65 km (vlak).

Dag 3: We zijn nog maar net aan het fietsen en de resten van de Abbaye de Vaucelles duiken op. Het in 1132 gestichte Cisterciënzerklooster werd ooit bewoond door meer dan 300 monniken. Nabij Gouy zoeken we de bron van de Schelde op om erna verder te rijden tot het Musée de Touage met een indrukwekkende tunnel waar kettingslepers boten doortrekken.  Van hieruit rijden wij naar Saint-Quentin, stad van Kunst en Geschiedenis en hoofdstad van Hoog Picardië. Afstand: 68 km (heuvelachtig). 

Dag 4: Vandaag is onze eindbestemming Soissons, voormalige hoofdstad van Frankrijk in de tijd van het Frankische koninkrijk. Het stadje heeft haar rijk religieus erfgoed uit de Middeleeuwen weten te behouden. Onderweg zien we het  kasteel van Coucy-Le-Chateau. Afstand: 75 km (heuvelachtig).

Dag 5: We fietsen door het departement van de Oise en komen voorbij het sprookjesachtige kasteel van Pierrefonds. De omgeving is fraai en groen, rijk aan grote boerderijen en bossen.  We komen aan in Senlis. Het stadje ligt in de bossen en is een bezoek waard door haar historisch centrum en haar kathedraal. Afstand: 80 km (heuvelachtig). 

Dag 6: We vatten onze laatste tocht aan. Eerst fietsen we door een bosrijke omgeving om erna in de voorsteden van Parijs te komen. Niet veel later zien we de zo bekende Parijse monumenten als de Eiffeltoren opduiken, een bijzonder moment. Afstand: 75 km (heuvelachtig).

Dag 7: We bezoeken de hele dag Parijs met de fiets. Zo komen we langs de Sacré Coeur, de Place du Tertre en de Eifeltoren. Maar we fietsen ook op de Champs Elysées en langs het kerkhof Père-la-Chaise en het Louvre. Wij gaan ’s middags iets eten in een gezellige bar-café. Afstand: 30 km (vrij vlak).

Dag 8: Terug trekken we de stad in voor een andere fietstocht door het groene Parijs. Afstand: 25 km (vlak). Vrije tijd. In de late namiddag terugreis met de autocar naar België.

  • Autocarreis terug
  • 7 overnachtingen in halfpension (inclusief toeristentaksen)
  • 6x picknick
  • fietsshirt of WOWOW-pakket
  • deelnemersbrochure
  • fiets- en reisbegeleiding (met volgwagen).
  • 8 dagenvanaf €999,-
Meer info

of bel voor meer info naar
02/246 5 246