De kastelen van de Loire

Fietsvakantie Frankrijk (Loirestreek)

De streek van de Loire is qua oppervlakte de meest uitgestrekte regio van Frankrijk. Franse koningen, kunstenaars en beroemde schrijvers verloren reeds hun hart aan deze mooie streek. Het cultuurlandschap maakt dan ook deel uit van het werelderfgoed van de Unesco. Deze sprookjesachtige fietsvakantie brengt je langs renaissance kastelen, middeleeuwse vestigingen, fraaie parken en tuinen en wijngaarden op glooiende hellingen.

Het grootste en meest indrukwekkende kasteel langs de Loire is Château de Chambord. Ook Château de Cheverny wordt hoog aangeschreven, de striptekenaar Hergé werd geïnspireerd door dit gebouw en zo ontstond Kasteel Molensloot in de avonturen van Kuifje.

Je bezoekt nog diverse hoogstandjes zoals: wijnboeren, mandenvlechters, steenhouwers, het koninklijke Azay en nog veel meer. We laten het ontdekken van deze varierende omgeving verder aan jou over

De fietsvakantie is toegankelijk voor jong en oud net omdat het hier zo aangenaam fietsen is langs de boorden van de Cher, de Indre en de Vienne.

  • gastronomisch verblijf in twee hotels voorzien van alle comfort
  • sprookjesachtige vakantie langs alle gekende kastelen van de Loire
  • combinatie van prachtige natuur en de Franse cultuur
  • ook geschikt voor kinderen
Meer info

of bel voor meer info naar
092335000